top of page

Ofte stillede spørgsmål 

Kompetencer: Tekst
  • Hvilke e-handelsløsning kræver det at drive en webshop?
    Når det kommer til, hvad det kræver at drive en webshop; skal du have en webshop platform / e-handelsløsning, og den skal hostes på en server for at kunne fungere. Vil du tage imod betaling, skal du have en aftale med en betalingsudbyder og indløsningsaftale.
  • Hvad skal du være opmærksom på ved opstart af webshop?
    De fleste iværksættere, starter ud med en investering på mellem 5.000 – 50.000 ved start af webshop. Har du allerede teknisk snilde, kan du spare en del, da du selv kan lave noget. Du skal være opmærksom på, at din webshop opsættes korrekt fra starten – da f.eks. fejl i tekniske SEO fejl, kan koste dig dyrt i form af dårlig indeksering og placering i søgemaskiner og det betyder – ingen salg! Skal du have en udvikler til at hjælpe dig med udvikling af din webshop, ligger en udvikler fra 650 kr. og helt op til 1.500 kr. i timen. Mange danske webbureauer har egne udviklere in-house, men der findes også mange, som benytter udviklere siddende i Ukraine og Indien. De udenlandske udviklere er helt på højde, med de danske udviklere – ofte endda noget dygtigere, da de har en højere uddannelse i kodning. VIGTIG: Sikrer dig for starten, at udvikleren programmer ud fra kode standarder og guidelines.
  • Skal jeg have et CVR - nummer for at starte en webshop?
    Hvis du forventer at sælge for over 50.000 kroner, på et år, skal du have et CVR nummer. Målet, med en webshop, er gerne at du skal kunne leve af den. Derfor anbefaler vi, at du fra start får registreret din virksomhed ved Erhvervsstyrelsen og SKAT med et CVR nummer. Vi anbefaler ved opstart af officiel virksomhed, at lade dig momsregistrere og anskaffe dig et CVR-nummer. Når du etablerer din virksomhed, skal du vælge et officielt virksomhedsnavn, og du bør oprette en bankkonto specifik til din virksomhed. På sigt, skal du nemlig bruge et CVR nummer, når du skal indgå en aftale med f.eks. betalingsudbyder og indløsningsaftale, hvis du skal modtage betaling på din webshop. Nyttig info finder du her: Iværksætter listen hos Erhvervsstyrelsen (åbner i nyt vindue)
  • Hvilken webshop er bedst?
    Hvilken webshop løsning, der er bedst, afhænger af dine ønsker og mål til webshoppen og ikke mindst dine egne kompetencer til eventuelt selv at udvikle. Der findes to forskellige muligheder; Låste webshop løsninger Ved de låste webshop løsninger, kan du ofte selv starte din webshop, uden brug af en udvikler – når du ingen erfaring har med teknik. Ved låste webshop løsninger, kan du opleve begrænsninger, da kildekoden er låst. Du har altså ikke frie hænder til at ændre i løsningen. Open Source Ved Open Source webshop løsninger, er det nødvendigt at have en udvikler til at opsætte webshoppen. Ved Open Source, har du adgang til kildekoden og kan få et design og ændre i webshoppen, lige så meget som du vil. Baseret på ovenstående punkter, bør du derfor først undersøge, hvad du konkret ønsker af din webshop – og hvilke der dækker din virksomheds behov. Skulle du have brug for rådgivning omkring valg af løsning, kan du sende en besked til os her.
  • Hvilken webshop skal jeg vælge?
    Hvilken e-handlesløsning du skal vælge, findes der ikke et svar på. Det afhænger af dine kompetencer, ønsker og mål for din virksomhed. Men det er vigtigt, du ikke forhaster dig med et valg. Sæt dig ind i de forskellige e-handelsløsninger der findes. Undersøg, hvilke webshops der opfylder dine krav, og sammenlign derefter priser og anmeldelser. Når det er sagt, så er de mest populære open source-løsninger Magento og WooCommerce. Begge løsninger tilbyder klassiske open source webshops. WooCommerce sidder på over 27% af verdens webshops og Magento over 9%. Den mest benyttet låste webshop løsning er Shopify med over 20% i markedsandel på verdensplan. Se hvor mange, der benytter, de forskellige e-handels platforme hos BuiltWith (åbner i nyt vindue)
  • Hvad koster en webshop om måneden?
    Priserne for hvad det koster at have en webshop pr. md., varierer fra gratis til flere 1000 kroner om måneden. Det afhænger af hvilken webshop løsning du vælger, og hvor stor webshoppen skal være. Når du har en webshop, skal du have et webhotel tilkoblet. Og det er det, du skal søge efter, når du vil tjekke priser. Men være opmærksom på, hvad der tilbydes af pakker hos de forskellige ved hosting af din webshop. Det er ikke altid bedst at vælge billigst. Og sørg for at sikkerheden er i top. Så din webshop er beskyttet 100%.
  • Kan jeg selv lave en webshop?
    Intet er gratis, og det er det heller ikke, når du vil drive en webshop. Du skal anskaffe dig et domæne, og det koster ca. mellem 45-300 kr. om året alt efter, hvilken type det er. Et .com domæne er altid dyrere end et .dk domæne. Kan din vareleverandør ikke levere produktbilleder, skal du have taget ordentlige billeder af disse. Helst professionelle billeder, med en hvid baggrund. Har du ikke et ordentlig billede program f.eksc PhotoShop eller InDesign fra Adobe, skal du også anskaffe dig dette, og de er ikke billige – hvis du skal have et program, som virkelig er i orden.
  • Hvad er forskellen på en hjemmeside og webshop?
    Forskellen på en webshop og hjemmeside, er at på en webshop sælger du produkter eller services og modtager betaling med det samme for det. En hjemmeside benyttes oftest, som et visitkort eller en oplysningsside. En hjemmeside, kan bruges til meget andet end online salg.
bottom of page