top of page
  • Forfatters billedeBetina Mikkelsen

Wix og SEO

Opdateret: 20. jun. 2023

Det har længe lydt fra mange SEO eksperter: "Lad være med at vælge Wix, deres SEO er dårlig”. Men er det nu også det? Nej, ikke længere!


Billede af SEO tekst


Hvorfor har Wix haft et dårlig ry?

Det er rigtigt, at Wix i starten absolut ikke var optimeret til at håndtere SEO korrekt. Der var mange problemer i Wix CMS, der gjorde det svært at konkurrere i Google og andre søgemaskiner.


Nogle af disse tidligere problemer var:


  • En frygtelig URL-struktur. Det blev tilføjet mærkelige tegn til URL'en (f.eks. ditdomæne.dk/#!omos/xis9 ). Dette er slet ikke SEO venligt. I 2016 blev det rettet, og nu er det muligt at ændre sidernes URL-strukturer.

  • Tilføjelse af alt- attributter eller billede alt-tekst (alternativ tekst til billeder) var ikke mulig. Dette er også muligt nu.

  • Bloggen var en katastrofe, da det ikke var muligt at optimere title -tagget, URL'en eller metabeskrivelsen af ​​indlæg. Dette blev også rettet i 2016.

  • I starten var Wix baseret på flash-teknologi, og dette er virkelig dårligt for SEO.


SEO er ændret i WIX

Det var SEO problemer, som har en stor negativ påvirkning af Wix' omdømme, og derfor lagde de en stor indsats i at ændre dette. Alle SEO folk og udviklere, kræver der skal beviser på bordet før vi tror på, at et CMS-system har, er SEO optimeret.


Det har Wix bevist, at de har gjort! Siden 2016, har de arbejdet intenst for at ændre CMS‐platformen, så Wix i dag fremstår på højde med flere af de andre kendte systemer, når det kommer til at arbejde med SEO.


Google og Wix

Google har endda (gennem deres seniormedarbejder, John Mueller), gentagne gange udtalt, at "en Wix hjemmesider og webshop fungerer fint i søgning" i et interview med Search Engine JournalGoogle Analytics screendump


John Mueller citat fra Search Engine Journale
John Mueller citat fra Search Engine Journale

Har du styr på søgemaskineoptimering af din Wix hjemmeside eller Wix Webshop?


Jeg ser typisk følgende problemer på Wix:

  • Tyndt indhold: Google ønsker at give deres brugere det bedste, tilgængelige indhold. Hvis dit indhold ikke er bedre end de aktuelle top 10-resultater, er der næppe nogen chance for, at websitet bliver vist i side 1 søgeresultaterne.

  • Billedbaseret indhold: Søgemaskiner er endnu ikke klar til at forstå billeder. Undgå at tilføje tekst ovenpå dine billeder, Google er endnu ikke i stand til at forstå og indeksere det indhold.

  • Dårlig teknisk SEO og søgemaskine optimering: Nogle gange støder jeg på websteder med dårlige SEO f.eks. manglende titeltags, mærkelige URL-navne, ingen robots.txt fil eller Sitemap osv.

  • Mangel på søgeords research: Hvad vil du have dit indhold til at rangere efter? Ideelt set bør du finde søgeord med lav konkurrence og fornuftig volumen i trafik og optimere dine sider til dette.

  • Dårlig konkurrence research: Der er nogle nicher, hvor det er rigtig svært at rangere godt. For eksempel er søgeordet "tøj”, ekstremt konkurrencedygtigt, og det er ikke realistisk, at du rangerer på side 1 i søgeresultater uden at have et ubegrænset SEO-budget.

Nybegynder i WIX SEO

Er du nybegynder i opbygningen af en Wix hjemmeside og ønsker selv at arbejde med Wix søgemaskineoptimering, men mangler viden om grundlæggende SEO i Wix, skal du læse, Wix SEO Guide.


Søgemaskinemaskine optimeringsmulighederne i Wix

SEO Funktion

Kommentar

Tilgængelig i Wix?

Sidetitel

Dette vises på søgemaskinens resultatsider (SERP'er). Det er hovedtitlen på en side. Husk, at det er afgørende at have det vigtigste søgeord for en specifik side i sidetitlen. Læs denne artikel for yderligere information om Wix Titel og Metabeskrivelse.

Kan tilpasses på alle sider.

Meta beskrivelse

Dette er beskrivelse, som står under Sidetitlen i søgeresultaterne. De kompetente SEO bureauer ser ud til at være enige i, at metabeskrivelsen ikke har en direkte indflydelse på SEO-placeringer. Omend en god beskrivelse øger din klikrate, og Google opfatter dette som et positivt tegn. Tjek Wix's supportsider for flere detaljer.

Kan tilpasses på alle sider.

Personlige URL'er

Søgemaskiner tager en sides URL i betragtning som en rangeringsfaktor, og det er meget vigtigt. Derfor skal et søgeord være en del af URL'en.

​Kan tilpasses til alle sider, men Wix tilføjer en kort ekstra streng til webadresserne på blogindlæg og produktsider. Dette er mindre ideelt til SEO.

Overskrifter struktur

Søgemaskiner bruger de forskellige overskrifter på en side (f.eks. h1, h2, h3 osv.), til at få en dokumentoversigt over sider. Derfor er det meget vigtigt at kunne tilpasse og strukturere overskrifterne korrekt.

Du kan bruge h1 - h6 overskrifter på almindelige sider. På blogindlæg kan du bruge h1 og h2 overskrifter.

Tilpas billed alt - attributter

​Dette refererer til den alternative tekst af billeder. Google og andre søgemaskiner er særligt opmærksomme på dette. Derfor er det et stort plus for din SEO at kunne tilpasse det. Lær , hvordan du tilpasser alt- attributten for billeder med Wix.

Kan tilpasses på alle sider.

301 omdirigeringer

Google er ikke glad for ødelagte links. Ved oprettelse af 301-omdirigeringer undgår du ødelagte links og sikret, at dine SEO-placeringer viderestilles til den nye side. Find flere oplysninger i denne artikel .

Kan tilpasses på alle sider.

SSL-kryptering

Google foretrækker at hjemmesider og webshops, der bruger en https-adresse. Dette beskytter de data, som dine besøgende sender via dit websted. Dette er især relevant, hvis du har en webshop.

Tilgængelig i alle versioner.

Søgemaskine instruktioner

Der er tidspunkter, hvor du ikke ønsker, at Google og andre søgemaskiner skal indeksere en side. For eksempel for at undgå duplikeret eller irrelevant indhold. At kunne indstille sider som "indeks" og "noindex" gennem metarobottagget er ret vigtigt for SEO'er. Lær at indstille sider som "noindex" eller "indeks" med Wix's editor.

Kan tilpasses på alle sider.

Sitemap

Dette er en XML-fil, der indeholder alle (indekserbare) sider på dit websted. Dette er en nyttig funktion til at fremskynde søgemaskineindeksering og holde dine indekserede sider ajour. Tjek denne artikel for mere information om Wix's sitemaps.

Wix genererer et automatisk sitemap til dig. Du har ikke mulighed for at tilpasse Wix sitemap til dine behov.

Mobilvenlig

Google har udtalt dette gentagne gange: et mobilvenligt websted er en rangeringsfaktor. Især til mobilsøgninger.

Wix kommer med en mobil editor. Tablet-versionen kan dog ikke tilpasses.

Hastighed og oppetid

At have en hjemmeside, der er hurtig og ikke har afbrydelser, er et godt tegn for Google (og brugere).

Generelt indlæses Wix-websteder hurtigt. Der er dog plads til forbedring.

Kanoniske tags/Canonical tags

Dette er en meget avanceret funktion så søgemaskinerne ved, at ved to sider som tilbyder det samme indhold, at den ene bør overvejes frem for den anden. Hovedmålet er at undgå duplikeret indhold.

Kan tilpasses på alle sider.

Google Analytics

Du kan koble Google Analytics til Wix. Det har ikke indflydelse på søgerangeringer. Det vil kun hjælpe dig med at overvåge og måle din SEO-indsats. Lær, hvordan du tilføjer Google Analytics til et Wix-websted.

Tilgængelig i alle versioner.

Google Search Console

Tilføjelse af dit Wix-websted med Google Search Console vil give dig en masse ekstra information (f.eks. ødelagte links, crawlfejl osv.), som du kan bruge til at forbedre din optimering. Hvad mere er, har du adgang til nøglerapporter direkte i Wix (mere om det nedenfor). Se denne artikel for en detaljeret vejledning om tilslutning af Google Search Console til Wix.

Tilgængelig i alle versioner.

Wix SEO Wix-værktøjet kan hjælpe dig søgemaskineoptimering i Wix rigtigt. Du skal dog være opmærksom på, det, kun hjælper med de grundlæggende rangeringsfaktorer. Hvis du ønsker at arbejde med seriøs med SEO på din Wix Hjemmeside eller Wix Webshop, er det bedre at bruge andre værktøjer som f.eks . SEMRush eller Ahrefs.


Wix’ sideindlæsningshastighed halter stadig.


Siderne indlæses lidt for langsomt, og derfor får et Wix website ikke en god Google Core Web Vital score (endnu), sandsynligvis på grund af arkitekturen. Det positive er dog, at Wix aktivt arbejder på dette problem, og har tilføjet funktionen som sidecache, hvilket er ret unikt for en udvikler.


Wix gør fremskridt og har som mål at blive et af ​​de mest SEO-venlige CMS systemer. For eksempel er de (indtil videre) den eneste CMS platform, der giver brugerne direkte adgang til Google Search Console data.


Med deres indbyggede Site Inspection - funktion kan Wix brugere nemt lokalisere eventuelle problemer med gennemgang, indeksering eller strukturerede data, hvilket kan hjælpe dem med hurtigt at få rette problemer.


Det giver efter min mening, dig, en kæmpe SEO-fordel.


Wix og Google Search Console
Wix og Google Search Console


Wix indeholder alt det grundlæggende (og mere til) af SEO mulighederne, som almindelige hjemmesider har brug for.


Det eneste scenarie, hvor Wix ikke er det mest optimale valg, er, er når du befinder dig i en virkelig konkurrencepræget branche, hvor du har brug avanceret, SEO værktøjer. Selvom Wix ikke er dårligt rent SEO mæssigt, er der andre platforme, som er mere optimale, f.eks. Wordpress, WooCommerce og Magento.


Komplet guide til Wix SEO-funktionerne.


Brug for hjælp til dit SEO på WIX, skriv til mig på info@baeredygtig-ehandel.dk

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page