top of page
 • Forfatters billedeBetina Mikkelsen

Bliv Wix ekspert på ingen tid: En guide til begyndere

Velkommen til guiden for virksomheder, der ønsker at blive Wix eksperter på ingen tid.


I denne artikel vil jeg tage dig igennem alt hvad du behøver at vide om Wix - fra grundlæggende funktioner til mere avancerede værktøjer og tips og tricks. Uanset om du er en nybegynder eller allerede har erfaring med platformen, vil denne guide give dig den nødvendige viden til at opbygge en fantastisk hjemmeside ved hjælp af Wix.


Hvad er Wix?


Screendump af Wix forside

(Foto: Wix.com)


Wix er et værkstøj, der giver brugere mulighed for at oprette og designe deres egen hjemmeside uden nogen programmeringserfaring. Wix er velegnet til både begyndere og erfarne brugere, da platformen tilbyder et bredt udvalg af skabeloner og værktøjer til at bygge en professionel hjemmeside.


Wix er den perfekte platform til at opbygge en professionel hjemmeside, uanset om du er begynder eller erfaren bruger.

Begyndere kan drage fordel af de nemme træk-og-slip-funktioner i Wix, mens mere erfarne brugere kan nyde godt af den avancerede funktionalitet såsom App Market og kodeadgang.


Anmeldelse efter anmeldelse roser Wix for sin intuitivitet, pålidelighed og kundesupport - hvilket gør det til et populært valg blandt virksomheder på udkig efter en effektiv måde at bygge deres online-brand på.


Introduktion til Wix


Wix er en populær og brugervenlig platform til at bygge professionelle hjemmesider uden behov for teknisk erfaring. Wix blev grundlagt i 2006 med visionen om at gøre det nemt for alle at oprette deres egen hjemmeside.


I dag har Wix over 180 millioner brugere på verdensplan.

Sådan fungerer Wix:

 • Vælg en skabelon eller start fra bunden

 • Tilpas designet ved hjælp af træk og slip funktioner

 • Tilføj indhold, inklusiv billeder, tekst og videoer

 • Integrér tredjeparts-apps som f.eks. Google Maps eller sociale medieplatforme

Brugere kan også drage fordel af Wix' marketingværktøjer såsom SEO-optimering, automatiserede e-mail-kampagner og analyserapporter til yderligere at øge effektiviteten af deres websted.


Funktioner i Wix


Wix er en brugervenlig platform, der gør det nemt for både begyndere og erfarne brugere at bygge en professionel hjemmeside. Med Wix's drag-and-drop-editor kan du let tilpasse design og layout, uden at skulle have nogen teknisk erfaring. Derudover har Wix over 500 skabeloner at vælge imellem, så du hurtigt kan komme i gang med din hjemmeside.


Nogle af de vigtigste funktioner i Wix inkluderer:

 • Drag-and-drop-editor

 • Over 500 skabeloner at vælge imellem

 • Tilpasning af design og layout

Uanset om du ønsker en simpel blog eller en kompleks webshop, giver Wix dig muligheden for at skabe den perfekte hjemmeside til din virksomhed. Og med dens intuitive interface kræver det kun et par klik at oprette en flot og effektiv online tilstedeværelse.


Fordele ved at bruge Wix


Wix er en fantastisk platform for både begyndere og erfarne brugere, der ønsker at bygge en perfekt hjemmeside uden nogen teknisk erfaring. Wix' enkle og intuitive interface gør det nemt for alle at oprette og tilpasse deres egne unikke designs på få minutter. Udover dette kan Wix også integreres med andre tredjeparts-apps og -tjenester, hvilket giver virksomheder mulighed for at udvide deres funktionalitet og effektivisere arbejdsgangen.


Platformens drag-and-drop funktioner gør det muligt for alle – uanset teknisk baggrund – at skabe professionelle websites på kort tid. Integrationerne med tredjepartsapps betyder også, at selv de mest krævende virksomheder kan finde løsninger til enhver form for online aktivitet ved hjælp af platformen.


Kom godt i gang med Wix


Hvis du vil komme godt i gang med Wix, er det første skridt at oprette en konto på platformen. Det tager kun et par minutter og giver dig adgang til alle de værktøjer, du har brug for til at bygge din virksomheds hjemmeside.


Når du har oprettet din konto, kan du vælge en skabelon fra Wix' store udvalg. Dette hjælper med at give din side et professionelt design uden behov for kodning eller grafisk design-erfaring. Herefter kan du redigere indhold og design efter dine præferencer og få din virksomheds hjemmeside klar på ingen tid!


Opret en konto på Wix


 1. Indtast dine oplysninger på Wix for at komme i gang med at oprette din konto. Sørg for, at du angiver alle de nødvendige detaljer og sikrer, at de er korrekte. Du vil blive bedt om information som dit fulde navn, e-mailadresse og adgangskode.

 2. Bekræft din email for at aktivere din Wix-konto. Efter du har indtastet dine oplysninger, skal du bekræfte din e-mailadresse ved hjælp af den link sendt til dig. Dette trin er vigtigt for at kunne bruge alle funktionerne på Wix-platformen.

 3. Vælg den rigtige abonnementstype baseret på dine behov og budget. Der er flere forskellige abonnementstyper til rådighed fra gratisversionen til betalte premium-abonnementer med flere funktioner og tjenester inkluderet i prisen.


Vælg en skabelon


Gennemse de tilgængelige skabeloner og vælg den bedst egnede til din virksomhed. Tænk på, hvordan farver og design kan justeres efter dit logo og brandidentitet for at give et professionelt udtryk på din hjemmeside. På Wix har du mulighed for at tilpasse alt efter dine ønsker, så du kan opnå det ønskede resultat.


Rediger indhold og design


Udskift standardteksterne med dine egne tekster. Det er vigtigt at tilpasse indholdet på din hjemmeside, så det passer til din virksomhed og dens budskab. Sørg for at bruge klare og præcise formuleringer for at gøre dit budskab letforståeligt.


Tilføj billeder eller videoer for at illustrere dit budskab bedre. Visuelle elementer kan hjælpe med at fange opmærksomheden hos dine besøgende og give dem en bedre idé om, hvad din virksomhed handler om. Brug høj kvalitet billeder og videoer, der svarer til din branding.

Gør brug af forskellige layoutmuligheder for at give et mere dynamisk look. Variation i designet kan også hjælpe dig med at skabe interesse hos dine besøgende. Vælg mellem forskellige layoutmuligheder som kolonner eller gallerier, alt efter hvilken type indhold du vil vise frem på siden.


Avancerede funktioner i Wix


Wix tilbyder avancerede funktioner, der tillader virksomheder at tilpasse skabelonerne yderligere ud over de grundlæggende muligheder for eksisterende design og layout.


Med Wix kan du justere alt fra farver, skrifttyper og billeder – helt ned i detaljeniveauet. Udover dette er det muligt at integrere tredjeparts-apps som fx Google Maps eller PayPal direkte på din hjemmeside med blot et par klik.


At optimere SEO er essentielt for enhver virksomhed med en online-tilstedeværelse. Heldigvis har Wix også en række værktøjer, der hjælper dig med netop dette formål. Du kan nemt og hurtigt redigere metadata som titler, beskrivelser og nøgleord samt oprette egen URL-struktur for bedre synlighed på søgemaskinerne.


Derudover har Wix indbygget analyseværktøjer såsom Google Analytics-integrationer, der giver dig indsigt i trafikken på din hjemmeside og andre relevante data om dit website's performance - alt sammen lettilgængeligt fra en central dashboard-funktion i Wix kontrolpanelet.


Tilpasning af skabeloner


Når du tilpasser din Wix skabelon, er det vigtigt at vælge en passende skabelon i overensstemmelse med virksomhedens behov og formål. Rediger layoutet og designet for at opnå et professionelt udseende ved hjælp af farver, temaer og typografi.


Tilføj virksomhedens logo og billeder for at give hjemmesiden et personligt præg og styrke brandingen. Med disse justeringer kan du nemt differentiere dig fra konkurrenterne på markedet, mens du stadig lever op til dine kunders krav om brugervenlighed og intuitivitet.


Tilføjelse af tredjeparts-apps


Sørg for at optimere din hjemmeside med tredjeparts-apps fra Wix App Market. Begynd med at søge efter relevante apps i markedet, og installer dem på din hjemmeside. Integrer derefter de nødvendige app-funktioner med dit design og opsæt dine app-indstillinger efter behov.


Gør brug af Wix App Market for at øge funktionaliteten på din hjemmeside. Tilpasning af skabeloner er vigtigt, men det kan være en god idé også at tilføje ekstra funktioner ved hjælp af tredjeparts-apps for en mere optimeret oplevelse for besøgende.


Optimering af SEO


Udfyldelse af meta tags og beskrivelser for hver side er vigtigt for at optimere din SEO. Beskrivelserne bør indeholde relevante søgeord, der henviser til indholdet på siden. Brug også søgeord i dit hjemmesideindhold, så det bliver lettere for Google at finde og rangere din side. Indsendelse til Google Search Console kan hjælpe med at få dine sider indekseret hurtigere og sikre, at du holder dig opdateret om eventuelle fejl eller problemer på din hjemmeside.


En god optimering af din Wix hjemmesides SEO kræver altså fokus på både tekniske detaljer som meta tags og beskrivelser samt relevant indhold med passende nøgleord. Med en regelmæssig brug af Google Search Console kan du følge med i udviklingen af din sides synlighed og rette op på fejl hurtigt før det skader dit sites ranking.


Tips og tricks til Wix


Wix er en fantastisk platform til at opbygge din virksomheds website. Brug af Wix ADI kan hjælpe dig med at bygge dit websted hurtigt og nemt ved simpelthen at besvare et par spørgsmål om dit brand, dine behov og præferencer. Det er også vigtigt at integrere sociale medier på din side for øget synlighed og deling. Endelig skal du sørge for, at din mobile layout er optimeret til de besøgende på farten. Med disse tips vil du være i stand til effektivt at opbygge en professionel hjemmeside for din virksomhed på ingen tid!


Brug af Wix ADI


Wix ADI er en intelligent designassistent, der skaber skræddersyede hjemmesider med minimal indsats. Den fungerer ved at stille spørgsmål om dit website-behov og derefter automatisk generere et grundlæggende websted baseret på dine svar. Fra dette punkt kan du tilpasse indholdet efter behov for at oprette et unikt websted.


For at oprette din egen hjemmeside i Wix ADI skal du bare følge nogle få trin:


 1. Først starter du med at besvare nogle simple spørgsmål, såsom hvilken type virksomhed eller organisation det drejer sig om og hvad formålet med websitet skal være.

 2. Dernæst vil ADI'en bruge disse svar til at vælge den bedste skabelon og layout for dig.

 3. Til slut kan du tilpasse designet yderligere ved hjælp af en række justeringsmuligheder.


Wix ADI giver også mulighed for specifikke justeringer på dit website som farver, fonte, billeder og anden grafik - alt sammen uden kodning eller tekniske færdigheder fra din side af!


Integration med sociale medier


Tilføjelse af sociale medieknapper til din hjemmeside giver dine besøgende mulighed for at dele dit indhold på deres egne profiler og øge synligheden.


Du kan også dele indhold fra din hjemmeside direkte på sociale medier ved blot et enkelt klik.


Automatisk importering af indlæg fra dine social media sider er en hurtig og nem måde at opdatere din hjemmeside, samtidigt med at du holder dine følgere engageret.

 • Tilføjelse af sociale medieknapper til deling

 • Deling af indhold fra din hjemmeside til sociale medier

 • Automatisk importering af social media-indlæg

Optimering af mobile layout


Gennemgang af mobiloptimeringsværktøjer i Wix Editor


Wix Editor tilbyder en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at optimere dit websites mobile layout.


Disse inkluderer:

 • Mobil editor: En specifik editor designet til at give dig et godt overblik over, hvordan dit website ser ud på mobile enheder.

 • Mobile Action Bar: Et værktøj, der giver brugerne mulighed for hurtigt at udføre handlinger på din hjemmeside uden at skulle scrolle op og ned ad siden.

 • Mobilmenu: En effektiv måde at organisere dine sider og indhold til en intuitiv menu.

Designprincipper for mobilvenlige layouts


Når du designer et mobilvenligt layout er det vigtigt at følge nogle grundlæggende principper:

 • Hold det simpelt: Brug kun de nødvendige elementer og undgå unødvendig fyldtekst eller billeder.

 • Brug store skrifttyper: Dette gør det nemmere for brugerne at læse teksten på mindre skærme.

 • Prioriter indholdet efter betydning: Placer de vigtigste elementer øverst på siden eller i midten af skærmen.

Testning og validering af dit websites mobile responsivitet


Det er vigtigt altid at teste din hjemmesides mobileresponsivitet før lancering. Her er nogle trin du kan tage:


 1. Test dit site ved hjælp af forskellige størrelser skærme (f.eks. smartphones, tablets osv.)

 2. Valider din kode ved hjælp af HTML-valideringsværktøjer.Brug Google Search Console til at kontrollere for eventuelle mobilitetsproblemer på dit site.


Integration med sociale medier og mobileresponsivitet er to vigtige faktorer for enhver virksomhed, der ønsker at opbygge et stærkt online tilstedeværelse.


Tilføjelse af sociale medieknapper til din hjemmeside giver dine besøgende mulighed for at dele dit indhold og øge synligheden på sociale medieplatforme. Derudover kan automatisk importering af social media-indlæg hjælpe med at opdatere din hjemmeside og holde dine følgere engageret.


Når det kommer til mobileresponsivitet, er det vigtigt at optimere dit websites mobile layout for at give en bedre brugeroplevelse for brugere, der besøger din hjemmeside fra en mobil enhed.


Wix Editor tilbyder en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at opbygge et mobilvenligt website, inklusive mobil editor, mobile action bar og mobilmenu.


Når du designer et mobilvenligt layout, skal du holde det simpelt og bruge store skrifttyper, prioritere indhold efter betydning og placere de vigtigste elementer øverst på siden eller i midten af skærmen.

Endelig er det vigtigt altid at teste og validere dit websites mobileresponsivitet, så du kan få en fejlfri brugeroplevelse på tværs af forskellige enheder og skærmstørrelser.


Brug af HTML-valideringsværktøjer og Google Search Console kan hjælpe dig med at kontrollere for eventuelle mobilitetsproblemer på dit site.


Som en virksomhedsejer er det vigtigt at have en stærk online tilstedeværelse, der inkluderer integration med sociale medier og mobileresponsivitet.


Ved at tilføje sociale medieknapper til din hjemmeside og optimere dit mobile layout, kan du øge synligheden og få en bedre brugeroplevelse.


Ved at følge de grundlæggende designprincipper og teste dit site vil dit website blive en succes og en stærk konkurrent i den digitale verden.


Online Guide til Wix
Hvor kan jeg få hjælp til at bruge Wix?


Hvis du stadig har brug for hjælp efter at have benyttet denne guide, kan du kontakte mig, da jeg er Wix ekspert og godkendt Wix partner. Jeg kan hjælpe dig med alt fra oprettelse af din hjemmeside til avanceret integration med andre tjenester og platforme.


Skriv til mig på info@mikkelsen-cbd.com eller ring 30309624.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page